KISA ÖZGEÇMİŞİM 
1977 yılında Kars’ta doğdum. Çocukluğum İstanbul’da, İstinye semtine bağlı Poligon Mahallesi’nde geçti.  İlkokulu mahallemizdeki Kazım Karabekir İlkokulu’nda, Ortaokulu Emirgan’daki Özdemir Sabancı Ortaokulu’nda okudum.  Gültepe Endüstri Meslek Lisesi, Makina Ressamlığı Bölümü’nü bitirdikten sonra öğrenimime 1 yıl ara verdim. Kafkas Üniversitesi İşletmecilik bölümünü kazanarak öğrenimimi Artvin’de sürdürdüm.
 
KÖKLERİM 
Anne tarafından Terekeme, baba tarafından Ahıska Türk’üyümBaba tarafım şimdi Ardahan’a bağlı olan Posof’tan Kars’a yerleşmiş.   
 
AİLEM 
20 yılı aşkın süredir Belçika’da ikâmet etmekteyimEvliyim, Jale ve Nisa adında iki kızım var. 

HOBİLERİM
Kitap okuma benim için hobinin de ötesinde, tutku adetaOnun dışında kültür gezileri yapmayı, sinemaya gitmeyi seviyorum.  Eskisi kadar olmasa da Galatasaray’ı branş farketmeksizin takip ediyorum2007-2015 arası ultrAslan Avrupa bünyesinde görev yaptım.  
 

 

 

 

 

 


KOLEKSİYONLAR
IM

10 yaşımdan itibaren madeni para koleksiyonu yapıyorum.  Koleksiyonumun hatırı sayılır bir hacme ulaştığını düşünüyorum.  Bunun yanında daha mütevazı olarak bir de atkı koleksiyonum var.  Yaklaşık 10 yıldır spor kulüplerine ait atkıları da biriktirmekteyim.  Geçen yıl başladığım, henüz bir kaç parçadan oluşan 2. Dünya Savaşı materyalleri koleksiyonuna ise önümüzdeki dönemde yoğunlaşacağım. 
 

 

 

 

 

 

 

 

İLHAM ALDIKLARIM 
Ülkemizin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşamımın her anında sevgiyle ve minnetle andığım ilham kaynağımdır.  Onun aziz hatırasını yaşatmak varlık sebebimdir.  
 
Parlak zekaya olan hayranlığım, ilham kaynaklarım için de belirleyicidir diyebilirim.  Bu bağlamda Göktürk Devleti’nin bilge devlet adamı Tonyukuk, Büyük Almanya’nın yaratıcısı Bismarck ve Rönesansın simge ismi Leonardo Da Vinci ilham aldığım eşsiz dahilerdir. 
 
OKUDUKLARIM 
Hüseyin Nihal Atsız, severek okuduğum yazarların başında gelir.  Ziya Gökalp, Yusuf Akçura da ideolojik manada beni etkileyen yazarlardır. 

Tarihe olan merakım beni tanıyan herkesçe bilinirBu bağlamda okuduğum kitaplar içinde tarih kitapları hayli geniş bir kısmı kaplamaktadır.  Halil İnalcık, İlber Ortaylı, Jean-Paul Roux, Zeki Velidi Togan severek okuduğum tarihçiler arasında öne çıkan isimlerdir. 
 
Roman ve hikaye yazarları arasında ise Cengiz Aytmatov’un benim için ayrı bir yeri vardır.  Tamamiyle yabancısı olduğumuz kadim Türkistan toprakları, onun sayesinde bize yaklaşmıştır.  Falih Rıfkı Atay, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Peyami Safa, Cengiz Dağcı, Sabahattin Ali, Yaşar Kemal severek okuduğum diğer edebiyatçılarımızdırNihal ATSIZ’ı edebiyatçı kişiliğiyle bir kez daha anmadan edemeyeceğim.  Bozkurtlar ve Deli Kurt bende derin izler bırakan romanlardır. 
 
Yabancı yazarlardan Oscar Wilde, Tolstoy, Gorki, Zweig, Montaigne, Dickens, London, Zola severek okuduğum yazarlardandır. 
 
 

 

KİTAPLARIM 
Lisede edebiyat öğretmenim Serpil hanımın teşvikiyle yazmaya başladımİnternetin hayatımıza girmesiyle blog ve forum sitelerinde yazılarıma devam ettim. 2009 yılının başında ilk kitabım olan Nostradamus ve Türkiye’nin Geleceği adlı kitabım yayınlandı.  Yine aynı yılın sonunda Galatasaray tribünün ağabeyi, ultrAslan’ın kurucularından Alpaslan Dikmen’in anısına derlediğimAlpaslan’a Mektuplaryayınlandı. 

Kızım Nisa’ya Lösemi teşhisi konulması sonrası yazmaya ara vermek durumunda kaldımTüm enerjimi onun iyileşmesi, ailemin ayakta kalabilmesi için harcadım.  2015 yılı Mart ayında Nisa hastalığını tam manasıyla yendi.  Aynı yılın Haziranında, bu 5 yıllık süreçte beni ayakta tutan yegane etken olan UMUT’u romanlaştırdımMart ayında tamamladığım UMUT, Temmuz 2016′da satışa sunuldu. 

2017 Kasım ayında ise gerçek bir hikayeden yola çıkarak kurguladığım, “Bir Kars Hikayesi” TALİH’i okuyucuyla buluşturduk.

2019 yılında ise mitoloji üzerine yazdığım ve mitler serisinin ilk kitabı olan “Evren, Yaratılış ve Köken Mitleri”, Ötüken Neşriyat tarafından basıldı.

Hemen ertesi yıl bu serinin ikinci kitabı olan “Kötülüğün Mitleri “de yine Ötüken Neşriyat tarafından basılarak satışa sunuldu.

2021’in Şubat ayında ise genç okurlar için kaleme aldığım ve Türk Mitolojisi içerikli olan kitabım “Gök Tenri’nin Kılıcı” Yedisu Yayınları etiketiyle satışa sunuldu.

2021 Ağustos’un da ise yine mitoloji alanında bir kitap yayınladım. Nors Mitolojisini bütünüyle ele alan ilk Türk yazar olma gururunu bana yaşatan “Sorularla Nors Mitolojisi” kitabım Bilge Kültür Sanat etiketiyle satışa sunuldu.

 

 

 

YAZILARIM


2021 Eylül ayından itibaren Kafkaokur adlı Edebiyat dergisinde mitoloji konulu yazılar kaleme almaktayım.

2022 Şubat ayından itibaren ise Vaziyet gazetesinde siyasi yazılarım yayınlanmaya başladı. Yazılarıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.vaziyet.com.tr/yazar/mahir-sanli-10.html


Hakkımda Basında çıkan haber ve yazılar.

https://www.edebiyathaber.net/mahir-sanli-insanoglu-her-konuda-mitler-araciligiyla-bir-fikir-uretmistir/

https://millidusunce.com/yeni-kitap-mahir-sanli-sorularla-nors-mitolojisi/

https://www.yenisafak.com/hayat/odinden-ahura-mazdaya-mitler-3702318

http://www.karsolay.com/haber/yazar-mahir-sanlinin-talih-isimli-kitabi-cikti/1448/

http://www.karsguncel.com/karsli-yazar-mahir-sanli39-nin-talih-isimli-kitabi-cikti-4729h.htm 

http://www.galatasaray.org/haber/galatasaray-haberleri/alpaslan-dikmenin-aniyoruz/999

http://www.kartalgazetesi.com/4516-mahir-sanli-ile-soylesi

http://www.fotomac.com.tr/yazarlar/hakki_yalcin/2010/02/06/alpaslana_mektuplar 

http://www.fanatik.com.tr/2009/10/07/bu-kitabi-kacirmayin-148228